Băi, frate, boala asta e cumva comună la toți medicii?!

… de oriunde ar fi ei?

Plănuiam să fac o postare drăguță în care să vă spun că m-am mutat la Cluj însă, se pare că sărim peste pentru că deja vreau să mă plâng!!!
La nicio lună de când m-am mutat în minunatul Cluj a dat boala-n mine, literlamente… Nu stiu cum se face dar chiar și în momentul ăsta în care scriu, mă dor rinichii de crăp! Si n-ar mai fi trebuit, right? Că doar am fost și eu la spital, la Urgențe, din mai-devreme menționatul oraș de actuală reședință.

Ei bine, crap! Se pare că e un fel de boală comună a medicilor din România. Oriunde te-ai duce, al dracului să fie dacă te lămurește și pe tine cineva ca lumea. Am ajuns la Urgențe, unde m-a preluat un doctor… Spus tot ce știam dpdv. medical despre mine, mi-au luat sânge, probă de urină, yadda yadda ce mai era pe acolo… Toate bune și frumoase… până aici. După care aștept vreo 2 ore așa până imi vine rezultatul analizelor. Timp în care de abia dacă am văzut de vreo 2-3 ori doctorul care mă preluase.

I get it, era “bizi” omul… dar totuși n-ai vrea să știi și tu ce-ți mai face pacientul? În fine, îmi vin analizele într-un final, mi se spune că am o infecție urinară destul de urâtă și atât. Nu tu cum se numește, nu tu ce o provoacă, nu tu mai multe informații. Adică, hello! Oi fi eu acolo pe patul de moarte dar, dacă mor, ar fi drăguț să știu și de ce!
După care, cică, hai să facem ecograf sau cum mă-sa se numește. Dar în loc să imi facă și mie la rinichi, că de durere de rinichi am venit plângând în hohote, la voi, mi-au făcut abdominal.

Eu nu am prea înțeles partea asta că deh, nu sunt medic sau ceva dar… ce are abdomenul cu rinichii?! Logic că acolo la palpare m-am plâns de ceva dureri explicându-i domnului doctor că acu ceva timp am avut alt fel de probleme și… colac peste pupăză, îl văd cum se răzgandește și ma trimite la ginecologie. Say what?! Bă, pe mine ma dor rinichii, înțelegi? Ri-ni-chii! Nu alte părți inferioare nedemne de menționat acum. RI-NI-CHII!
Bine, exagerez un pic, mă mai lăsase durerea dat fiind că mi-au făcut un No-spa intravenos. Ca să nu mai zic și acolo ce dramă că i-am zis la tanti asistenta că tot au avut doctorii probleme cu venele mele că nu le găsesc așa că, să aiba grijă. Dar logic, eu am vorbit, eu am auzit… Și-apoi mi-a zis să nu ma mai panichez. A fost un moment de-ala.. Say what?! Eu doar strâng din dinți că îmi bagi branula aia pe venă și doare al dracului de tare în timp ce tu, draga mea, tot mi-ai improșcat sânge și ai scăpat nu stiu câte chestii pe-acolo pe jos.

Ia zi tu mie, dragă doamnă, care dintre noi două se panichează?! In case you did not notice, aveam două surse de durere care erau pe capul meu so, nu ți s-ar părea mătăluță normal să fac și eu sunetele alea aferente când te doare ceva?!

Anyway, trecând peste partea asta, după cum vă ziceam, am fost trimisă la Ginecologie. De ce, nu am înțeles nici până acum. Făcut consult, dat rețetă de tratament and… that is about it… Nu mai spun despre cât de șmecheraș era domnul doctor de acolo că nu am chef. De glume cu secretara sau ce i-o fi fost și cu rezidenta sau cum se numește, avea timp să stea, dar să mă lămurească și pe mine exact, ce am, de ce am și alte cele ioc, mămică, ioc!

So, 2 secții diferite, mai mult decât “ai o infecție urâtă” n-am reușit să scot de la nici unul. Ca să nu mai zic că imi scrie undeva pe foile alea albe și roz, ceva gen să mai fac un consult chirurgical și unul urologic. Urologic, făcusem deja. Hello, de acolo vin, bă! Infecție, alea alea? Rings a bell?

Și pe lângă cel urologic, cică unul chirurgical. Inițial când am auzit chirurgical, să înlemnesc și alta nimic. Mi-am imaginat bisturie și alte chestii pe-acolo, când colo, era vorba doar de o palpare.

Ia ghici cât am stat după ăia de la chirurgie? 2 ore. Exact. Două freaking ore! Că la un moment dat am trântit buletinul și telefonul de scaunul în care stăteam și am început să dau obsesiv din picior, că s-a speriat o săracă asistentă care era acolo și mă întreabă dacă sunt ok. I-am zis că da, doar că aștept de 2 ore să mi se facă și mie consultul ăla chirurgical!

Vine o doamnă doctor vizibil tare deranjată că ce tot o sună ăștia domnule… You guessed it, era de la chirurgie, draga mea doamnă vizibil ofuscată că vezi Doamne, cum își permit ăștia să o sune. Dar pe mine cum îți permiți doamnă dragă să mă ții două ore după curul dumitale, eh? Sau eu nu mă pun la socoteală că-s săraca de mine, biată muritoare de rând…

Mă ia într-un final și mă consultă și zbiară la doctorul celălalt că ce i-a trecut ăl consult chirurgical, că ce am eu e Colică Renală pe partea stângă dragă, nu îmi trebuia consult chirurgical.

Trink! Aud alt diagnostic. Soo… nu e doar infecție urinară…. Good. Și pe când mă pregăteam eu să întreb și eu un set de întrebări pe domnul doctor, s-a făcut fugit val-vârtej de nu-l mai prindeai nici cu TGV-ul, a revenit după ptr o secundă să îmi dea foile de externare și să îmi spună că o să îmi trimită o asistentă să imi dea jos branula.

Și uite așa ciuciu știu eu ce căcat de diagnostic am exact, întrebări de genul, ce fac domn’ doctor dacă mă apucă iar crizele de rinichi, ce iau ptr durere, logic, nerăspunse și multe, multe altele.

Sincer, am rămas foarte… dar foarte dezamăgită de treaba asta! Aveam impresia că fiind în Cluj, ditai Centrul Universitar Medical pe care toată lumea îl laudă, o să trateze pacienții diferit, dar… se pare că ce mi-e Severin, aka my hometown ptr cine nu știa, ce mi-e Cluj, tăt o apă ș-un pământ, cum ar spune ardelenii.

So, here I am, stuck again cu o durere de rinichi criminală, neștiind exact care îmi e diagnosticul și urmând un tratament care…să fiu sinceră, nu știu, am ceva îndoilei … Dar hei, nu eu sunt doctorul, right?

Se pare că până nu fac eu rost de suficienți bani încât să mă duc la o clinică privată, tot ce-i de stat, indiferent că vorbim de un orășel bătut de soartă ca Severinul sau un oraș, lăudat a fi al doilea pe țară după Capitală, e tot aceeași mâncare de pește…

Share Button

2 comments

add comment
joe (4 years ago)

Eu zic sa ne lasam de spitale in Romania! Cand ne doare ceva, sa suportam si sa dezvoltam imunitate ca altfel vad ca nu merge!

    chatte (4 years ago)

    Sa stii! Eu am fugit toata viata de spitale, tratemente si chestii de genul pentru ca vazant atatea in jurul meu, numai acolo nu voiam sa ajung. Dar, din pacate, din cand in cand se mai intampla si de-astea si ce sa-i faci? Zici ca te duci si tu ca omul la spital, ca deh, aia pe-acolo n-or fi facut Medicina degeaba. Dar se pare ca desi au facut ei medicina, la partea de comunicare stau praf! O chestie vazuta cam peste tot pe unde am ajuns. Doar in Timisoara am fost multumita de o doamna doctor, atat! Dar deh, avea cabinetul ei privat…
    Se pare ca la stat ii doare la o distanta aproximativ de 14 metrii, parte dorsala…

Leave Comment