Pentru că şi reversul medaliei este valabil…

Dacă până acum ceva timp mă plângeam de obiceiurile prăpăstioase ale pietonilor din Cluj ei bine, iată că a venit vremea să mă mai plâng de ceva…
După cum spune și titlul și reversul medaliei este valabil. Se pare că am lăudat prea mult șoferii clujeni, astfel încât planetele s-au aliniat ele așa într-un fel anume să îmi arate că moneda are 2 fațete…

Păi să vă spun la ce mă refeream eu… După ce am scris postul inițial despre care vă vorbeam, la o săptămână cam așa, cum se face, cum nu se face că mă decid să ma duc până la magazinul din colț să îmi iau ceva anume (nu mai țin minte ce și oricum e total irelevant în momentul de față :P). Ei bine și având în vedere că trebuie să treci mai întâi o trecere de pietoni ca să ajungi la magazin, s-a întâmplat minunea!

După cum v-am zis înainte, eu una trec pe la treceri orice ar fi. Mă simt mai în siguranță așa căci niciodată nu poți ști de ce nebuni dai în trafic și de-o fi să se întâmple ceva – Doamne ferește! -, e vina lui, nu a ta. Desigur, după cum am mai precizat și tu ca pieton ai niște obligații, pe care din aceleași motive de securitate menționate mai devreme, mie îmi place să le respect!

Și uite așa se face că pun eu piciorul frumos pe trecere, parcursesem deja trei sferturi de trecere de pietoni când un dobitoc de șofer că altfel nu îi pot spune, trece fulgerător prin fața mea, apărut parcă din alt univers!  – Fringe pun intended, pentru cine știe!

Norocul mi-a fost că stau destul de bine cu reflexele și m-am oprit la timp că dacă nu… cine știe pe unde eram acum. Nu mi-a venit să cred ochilor, pe bune! Adică, hai să zici, eram pe cealaltă bandă la începutul trecerii, nu mă vedeai… Dar când eu sunt deja la trei sferturi de trecere de pietoni, ceea ce înseamnă băi, mamifer îndobitocit în două picioare, că deja de la jumătatea trecerii de pietoni sunt pe banda ta, asta nu înseamnă decât că: trebuie să oprești și să îmi dai prioritate!

Cât de idiot trebuie să fii? Cine mă-ta ți-a dat carnetul? No offense to your mother though, she is not guilty to have a dumbass son like you…. Și Poliția Română unde rahat e când se întâmplă cazuri de genul? Asta e o chestie care iar mă enervează la culme!

Unde pisici divini e Poliția când sunt cazuri de genul, sincer? Tot timpul îi vezi plimbându-se aiurea prin oraș și când chiar ar fi nevoie de ei că mai face câte unul o infracțiune, al dracului să fie dacă îi vezi pe ei pe undeva! E foarte frustrantă chestia asta, if you ask me… Și aici nu mă refer doar la Poliția din Cluj, mă refer așa, generally speaking… De multe ori mi-a fost dat să văd destule încalcări de legi din ambele părţi dar cum se face cum nu se face că nimeni autorizat de lege într-ale cazurilor de genul, nu e de față! Dar atunci când chiar nu e nevoie, e puhoi de ei domnule!
Eu chiar nu înțeleg, ăștia fac treaba pe dos? Anyway, probabil îmi bat capul degeaba… hey, e doar România, land of wonders!

Unde toate se întâmplă așa cum nu ar trebui și unde autoritățile parcă își fac treaba pe invers. Și asta mă aduce la un alt subiect despre care vreau să vă vorbesc. Dar asta cu altă ocazie…

 

Share Button

Leave Comment