“Discover Romania!” sau cum sa furi de la altii si sa pretinzi ca-i al tau.

Acum cateva zile, stand si rasfoind paginile internetului ca oricare alt om, ajung la un moment dat pe arhicunoscutul Facebook.
Acolo, ce imi este dat sa vad? Nimic mai mult decat draga si scumpa mea fosta colega baldemica dar si prietena, Oana Kovacs, semnaleaza cum un asa-zis site de calatorie din Romania tocmai ce furase un articol de la o alta buna prietena si fosta colega baldemica, Roxi.

De cand le stiu eu pe mandrele astea dragi, din cand in cand se mai aduna si mai vorbesc dragut despre unde au mai fost ele si ce au mai vizitat in cadrul intalnirilor de la Ghiduri Turistice.

Ei bine, ultima povestire a Roxanei prin intermediul Ghiduri Turistice a fost despre cum in Romania, in cea mai veche biserica ever inca se mai tin slujbe. Fabulos, nu?
Fie ca suntem sau nu religiosi, este totusi ceva de admirat stand si gandindu-ne la cat de veche este acea cladire, si cu toate acestea, peste ani si ani este inca aici, adapostind credinciosii la slubjele din diminetile de duminica. Doar prin acest fapt, putem spune ca este un monument care merita vizitat si il putem considera o mica bijuterie a tarii.

Frumos pana aici, nu? Ei bine, dupa asta vine si partea interesanta. Ce imi este dat sa vad pe Facebook-ul Oanei? Un link catre asa-numitii traveleurope.ro unde, ghiciti ce! Exact, articolul Roxanei de mai devreme mentionat preluat fara macar a mentiona sursa, asa din bun-simt macar…

Evident, cand am vazut nu m-am putut abtine si am mers sa ii intreb pe dansii ce parere considera ca ar avea Ghiduri Turistice despre asta.

travel-europe-comentariu

 

Evident, comentariul, nici macar pana acum nu a aparut. Sursele, nici ele.

travel-europe-no-source

Click pentru a mari poza

Vedem, desigur, sursa pozei, ca aia “de-afara” ne pot da in judecata pentru furt, chiar si in mediul virtual! Dar in Romania? Las-o ba, ca merge-asa…!

Desigur, am fost curioasa sa vad daca mesajul meu a ajuns la ei, astfel ca, am mers pe pagina lor de Facebook unde le-am lasat un mesaj…

discover-romania-travel-europe

Click pentru a mari poza

Observ ca in Romania nu doar in viata de zi cu zi este practicata metoda furatului, dar si mediul virtual. Pai bine mai, voi, pagina cu 9000+ de oameni care va urmaresc, faceti de-astea?

discover-romania-facebook

Click pentru a mari

Serios? Asa exemplu de Romania dati voi? Si ne mai miram cumva dup-aia de ce ne privesc strainii asa cum ne privesc? Apai cu exemple de-astea, nici nu ma mira…

Mi-ar fi rusine, sincer…! Mi-ar fi rusine sa reprezint Romania in ASA hal! Dupa cum am zis si mai devreme, sa va fie rusine!

Ca tot romanu’ din ziua de azi, ati vrea sa aveti mii de like-uri si de page hit-uri, dar sa nu cumva sa trebuiasca sa si munciti pentru ele, doamne fereste!

Rusine sa va fie, mai ales cu asa nume de “brand”!

Share Button

Leave Comment