Azi mi-am facut cadou o bucata de copilarie

A fost o zi destul de plina astazi, dar in pauza de masa de la lucru am reusit sa imi fac un mic cadou. O mica bucatica de copilarie si anume:

Primavara de #acasa ; #ghioceidelabunica #flowers #romania #IG_Romania #primavara #springflowers

A photo posted by Chatte Georgiana (@chatte_georgiana) on

Dap, ati vazut bine. Cadouasul meu a fost un buchet de ghiocei galbeni de la o bunicuta care ii vindea pe scarile unui magazin din centrul Clujului.
Initial, grabita fiind, nu am observat-o prea bine intrucat mergeam destul de repede. Cu toate astea, un puternic ton de galben mi-a atras privirea din toata nebunia orei pranzului si mi-am zis ca trebuie sa am si eu unul dintre acele minunate buchete. Asa ca, la intoarcerea de pe la treburile pe care le-am avusesem in zona, am poposit frumos in fata bunicutei intreband-o cat costa un buchet, procurandu-mi astfel si eu unul. :D

Desi eu mi-am facut o mica bucurie, n-am putut sa nu observ tristetea din ochii batranei. Statea acolo lipsita de speranta in timp ce noi, ceilalti, treceam nestingheriti pe langa ea. Si cu toate acestea o facea, fara a se plange de absolut nimic desi ar fi avut motive destule – incepand cu vremea destul de calduroasa si hainele negre pe care le imbraca. In momente de genul problemele tale par sa fie asa de mic in comparatie…

Mi-a adus instant aminte de copilarie, mai cu precizie de bunica si munca pe care o depunea atat acasa, in gradina, cat si la camp, si cum apoi mergea la oras in piata pentru a vinde diferitele recolte pe care le facuse de-a lungul anului. Asa ca, in amintirea copilariei si bunicii mele, cat si in semn de apreciere pentru munca bunicutei pe care am intalnit-o astazi, am zis s cumpar acest superb mirositor buchet de ghiocei 100% naturali. Apropo, stiti cat de fain miros? De mult nu am mai simtit asa un miros natural. Florile din zilele de astazi arata atat de frumos la exterior, insa cand vine vorba de interior, de esenta florilor pana la urma si anume mirosul, totul e atat de “fals”. Nici macar fals n-as putea spune. E pur si simplu inexistent. Dar, ma rog, asta e alt subiect pentru o alta data. Ma opresc aici. Pana una-alta cred ca am putea impaca si capra si varza – adica si flori faine cu miros natural si-o fapta buna impletita cu iz de copilarie -, prin a ajuta cate o bunicuta de la coltul strazii cum putem noi mai bine – sa le cumparam o floare, sa le oferim o vorba buna, un zambet, dupa caz. Poate e prea cliseu pentru unii ce spun eu aici, dar stiti cum e: dar din dar se face Rai. ;)

Cu drag,

Chatte

Share Button

Leave Comment