De ce a pierdut Clujul titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021?

Asta e intrebarea pe care o vad pe buzele – si tastele si ce mai vreti voi -, tuturor: de ce a pierdut Clujul titlul de Capitala Culturala Europeana?
Pai hai sa va spun eu: pentru ca totul e de fas (a se citi cu diacriticele pe care nu le am, momentan), de titluri aiurea fara substanta si de a acoperi cu un val frumos niste chestii care daca scormonesti mai bine, put rau.
Clujul n-a avut nevoie de asta. Ascultati la cineva care a locuit in ambele orase.
Atata analiza despre cum, vai, cum a putut pierde Clujul titlul ala mare si pompos…? Linistiti-va, oameni buni! Nu-i sfarsitul lumii.
No offense to Timisoara, nu zic ca nu-i oras fain si chiar ii urez felicitari ca a castigat titlul ala, da’ mai are multe pana ajunge la nivelul Clujului. Asta-i realitatea din teren. Si dupa cum ni se arata in ziua de azi, nu prea punem pret pe realitate, ci pe cum am vrea sa fie realitatea, if you know what I mean.
Dar, ca cineva care a locuit acolo si are si alti prieteni care au locuit in acel oras si au trecut prin diferite faze, cred ca stim prea bine ce spunem.
Si ca sa exemplificam va spun ca la Cluj nu mi-e teama sa merg linistita la ora 1 noaptea prin oras, singura. In Timisoara, in schimb… fara masina sau cineva cu mine n-as iesi din casa la ora aia. Cam astea-s diferentele.
deasupra-clujului

Deasupra Clujului

Asa ca, serios, chiar nu ii inteleg pe mai-marii gazetari, experti si asa mai departe, care se dau de ceasul mortii acum cu fel si fel de analize, inventand fel si fel de posibile motive si scuze pentru care Cluj-Napoca n-a castigat acel titlu.
Lamuriti-ma si pe mine, da’ care-i marele fas, in afara de cei cativa “arginti” care merg in conturile orasului castigator? Ca eu nu-l vad si poate-s eu mai blonda (no offense to blonde people, being one myself!). Asadar, daca m-ar putea lamuri si pe mine cineva ar fi super. Pana atunci, cred ca ma opresc aici.
Si nu, nici macar n-o sa intru in mai multe detalii si-asa mai departe, cat si polemici. De ce? Pentru ca n-as fi politically correct (de parca a fost vreodata politica corecta, da’ ma rog…), mai, draga, si-apai decat sa ma trezesc cu altele pe cap, mai bine ma opresc aici si spun cam asa: atat am avut de zis! Viva la Palmisoara! ;)
PS: cand o sa vad in Banat portile oamenilor de la case deschise, ziua, in amiaza mare, la fel cum am vazut in Ardeal, apai atunci vorbim. Pana atunci, nici nu ma “flexez”…
PPS: Sper sa nu ma injure prietenii din Timisoara prea rau. :D Doar o parere sincera. :D Stiti ca voi imi sunteti dragi indiferent de oras. Va pup! :*
Share Button

4 comments

add comment
Timisoreanu (1 year ago)

Mu*****eehehehehee de la Timisoara, v-am luat titluuuuu IEEEEE

    Chatte Georgiana (1 year ago)

    Pentru propria ta decenta, ti-am editat comentariul. Cat despre comentariu in sine, n-ai luat nimic de la nimeni, prietene. Este un titlu care ti-a fost inmanat.
    Si, in plus, pe mine prea putin ma doare. Eu una sunt olteanca. Mutata la Cluj, ce-i drept. Trecuta si prin Timisoara. Dar tot olteanca, asa ca prea putin ma doare de titlurile astea, ceea ce era si subiectul articolului, dar se pare ca ai fost un pic pe langa.
    Ah, si daca se intreba cineva de ce am dat Timisoara pe Cluj, apai tu deservesti ca exemplul perfect. :)
    O zi faina sa ai! Cu titlu’ ala cu tot, care ne arata ce om de cultura esti tu. ;)

Leave Comment