Am trait s-o vad si pe-asta!

“Nu credeam sa-nvat a muri vreodata…” spunea el, Eminescu, in a lui “Oda in metru antic”. Cam asa imi spun si eu acum. Ca nu credeam vreodata ca o sa traiesc sa vad una ca asta, da’ iata ca am facut-o. La ce ma refer? Ei binee, desi nu va va veni sa credeti, ma refer la politica.

Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa vorbesc despre subiecte politice intrucat, de cand ma stiu, am incercat sa stau foarte departe de acest subiect. Pe cat de departe pot. Da’ zau ca de data asta nu-mi sta, dom’le, sufletu-n loc daca nu scriu despre asta. Care-i subiectu’ la care ma refer, va intrebati? Hai sa trecem la el: binecunoscutul “meci” din Parlament Dragnea vs. Ciolos.

PSD_Dragnea_vs_Ciolos

Sursa poza: romaniatv.net

Mai, nene, dupa cum ma stie pe mine lumea, cand vine vorba de politica, pentru mine toti sunt o apa si-un pamant, ca deh, asa-s eu, mai cum vreti voi sa-mi ziceti (scartara, Gica Contra, you name it), dar de data asta fudulia a atins cote maxime si parca incepe apa de pamant sa se desparta, if you know what I mean.

Eram la lucru, in pauza, ca orice om normal si mancam. Deodata, pe nu mai stiu care post TV, se aude halucinanta declaratie a domnului Dragnea, in care dumnealui declara despre ministrul Ciolos ca: “Domnul Ciolos nu a vorbit in limba romana, a vorbit limba tehnocratilor, o limba care suna strain si este o limba care este rupta de realitate”.

Eeeeeei, bine, aici e aici! Mi s-a aprins beculetul. Cum filologul din mine fix cu asta are de a face, adica cu limba romana si alt fel de limbaje pe care lumea le poate folosi ca sa transmita mesaje, apai nu a putut sa nu mi se aprinda vreun neuron la auzul acestei fraze.

Adicatelea, carevasazica, domnul Dragnea nu cunoaste “limba tehnocratilor”? Dar, cum asa, domnul Dragnea? Cand limba asta a tehnocratilor nu este nimic altceva decat un limbaj al oamenilor cu ceva studii superioare, ce-i drept, de genul… stiu si eu, masterate, doctorate si asa mai departe? Haaaide, ca trebuie sa o cunoasteti, ce naiba, doar sunt atatea minti eminente in PSD cu titlul de doctor in stiu si eu ce domeniu.

Cum adica sa nu cunoasteti limba asta? Cum adica suna strain si este rupta de realitate daca face parte din limbajul pe care orice om cu mai sus amintitele studii superioare, le intelege? Doar daca… oh, stai, ma opresc aici! E mai bine.

Nu zic ca o fi domnul Ciolos nu stiu ce minunatie intamplata Romaniei, intrucat sunt de parere ca proiectele pe care le realizeaza acum sunt asa, de o minima decenta, niste chestii care intra la categoria normalului si deci nu ma voi apuca sa il ridic in slavi, dar cel putin omu’ nu joaca atat de murdar precum cealalta parte. Ce vreau sa spun cu asta?

Apai, de-al de domnu’ Dragnea se foloseste asa, “putin”, de realitatea trista din terenul acelei parti a tarii (din care am plecat ghici de ce!) si anume de faptul ca oamenii aia is prea obositi de grija zilei de maine incat sa isi mai permita o educatie inalta si, ce-i drept, poate nu inteleg toate denumirile astea “pompoase”. E drept, poate realitatea asta e straina de ei. Da’ aici nu e vina lor, ci a conducatorilor din teritoriu, carora prea putin le pasa de alegatorii lor. Ba, din contra, ii iau in deradere, folosindu-i drept “carne de tun” prin aducerea in discutie a cat de… necunoscatori ai limbajului pe care il foloseste domnul Ciolos sunt ei.

Pentru ca aici nu e vorba despre ce limbaj foloseste ministrul Ciolos, asta e doar asa, praf in ochi pentru prostime. Aici e vorba de a te folosi de nenorocul oamenilor alora ca sa iti impingi tu agenda politica, iar asta e urat, foarte, foarte urat. De ce? Pentru ca daca un minim de decenta ar exista prin partile alea ale tarii si oamenii nu ar trebui sa isi faca grijile care si le fac si ar avea timp sa mearga sa studieze una, alta, apai acest “limbaj al tehnocratilor” pe care ei nu il inteleg nici n-ar fi subiect de discutie pentru dumnealor in Parlament. Reverse psychology cu mintea romanului votant, much? Cam asa pare, cel putin din parte asta a baricadei.

Ma rog, cam asta am avut de spus. Ma opresc aici inainte de a nu ma acuza si pe mine cineva ca folosesc “limbaj tehnocratic” si “rupt de realitate”, ca deh, aparent e “grele” cu unele limbaje.

Poate ar trebui sa se foloseasca mai mult limbaje de-astea de tip argou, poate asa ar intelege domniile lor cat si alegatorii carora se adreseaza mai bine unele mesaje pe care incearca cealalta parte sa le transmita, stiu si eu? Oricum, la cum arata realitatea din tara, nu mai e mult pana ajungem acolo daca nu ne redresam un pic.

Idiocracy cred ca o sa fie mic copil pe langa Romanocracy… ;)

Share Button

Leave Comment